Mat

GJØR DET SELV: TACOKRYDDER

Pål og jeg, vi slår på stortromma denne uka. Vi skal spise taco hver dag! I den anledning har jeg kjøpt inn krydder, og jeg har mikset tacokrydder helt selv. 

Denne krukka består av:
3 ss chilipulver
2,5 ts chiliflak som jeg hakket med kniv
2,5 ts oregano
2 ss spisskummin
2 ss paprikapulver
2,5 ts hvitløkspulver
(Pass på så du IKKE ved uhell kjøper og bruker hvitløkssalt)
2 ts salt (eller mer hvis du liker litt ekstra)
2 ts finmalt svartpepper 

Alle skjeen med kryddere hadde litt topp.
Til neste gang skal jeg tilsette litt cayennepepper også, for litt ekstra trøkk.

På 400 gram kyllingkjøttdeig brukte vi to spiseskjeer med krydderblanding.

Kjempegodt! Og så mye mer stas enn pakker kjøpt i butikken.

 

#Mat | #Krydder | #DIY | #Matlaging | #Kosthold | #Livsstil

  • 12.11.2013 kl.12:00
  • 0,-

MIDDAG: NUGGETS

I dag bestemte vi oss for å lage kyllingnuggets i tortillalefser til middag.

Min variant av fyll besto av:

Kyllingnuggets
Masse most avokado
Maiskorn
Isbergsalat
Ost
Lettrømme



Pål sin variant av fyll besto av:

Kyllingnuggets
Villris
Isbergsalat
Løk
Sweet n'sour chilisaus
Ost 

Er så mette at vi kunne ha dødd begge to!

 

#Mat | #Kosthold | #Livsstil

  • 08.09.2013 kl.18:05
  • 0,-

Dagens høydepunkt

I dag fikk jeg telefon fra jobben, og måtte ta et lite kveldsskift på fire timer. Da ble dagsplanene og middagen utsatt, men herregud. Det finnes ikke noe bedre enn

KVELDSBIFF!
Med søtpotet, gulrøtter, blomkål og en dæsj peppersaus.



Nå er det Transporter 2 på TV'en, og sofakos.

Ha en herlig kveld og natt, alle sammen ♥

  • 15.08.2013 kl.22:46
  • 0,-

Almonds in the evening

Vaniljeyoghurt og hakkede mandler til kvelds.

God natt!



  • 17.06.2013 kl.00:15
  • 1,-

Dag 7 - Favorittmaten min

Jeg er så glad i mat, og i å tilberede måltider. Veldig dårlig på mengder, men jeg syns jeg er flink ellers!

Så klart har jeg jo en del ting jeg foretrekker å spise framfor andre da, og den største favoritten er slageren taco/fajitas. Deretter tror jeg mozarellafylt kyllingfilet surret i bacon med søtpotetchips stiller til en sterk andreplass. Fiskeboller i hvit saus har jeg elsket siden jeg var liten, og i det siste har jeg fått en greie for fiskekaker. Ikke sånne ekle, grynete melklumper, men skikkelige kaker proppfulle av fisk. Og jeg som aldri har likt fisk.
Biffmiddag er heller ikke feil. Med en god salat. Og blomkål. Blomkål er faktisk så utrolig digg.
Interessant? 

Men ja, nok om dette.



Day 7 - My favourite food
I love food and cooking, and my favorite dishes to make and eat are tacos/fajitas. Then comes chicken filet filled with mozarella cheese, wrapped in bacon with sweet potatoes on the side. Lately i've gotten a thing for fish cakes. Funny thing, since i've never liked fish. Ever! Also a fan of  steak, sallads and a lot of cauliflower. Cauliflower is awesome. Interesting facts about me?

  • 15.05.2013 kl.14:00
  • 0,-

Kanelboller!

Tok bakingen på fredag istedet.
Bestemte meg for å lage noe jeg ikke har prøvd før, nemlig Pålkjærestes favoritt, kanelboller! 

Da trenger du:


150 g smør, 100 g sukker, to egg (ett til deigen og ett til pensling) to teskjeer kardemomme,


ca 700 g mel, 3,5 dl melk,
og en pakke gjær.

Du smuldrer da opp en pakke gjær i en bolle og blander det med melk som er varmet opp til ca 37 grader.
Tilsett ett egg, sukker, kardemomme og halvparten av melet og bland med en sleiv, eller en kraftig slikkepott.
Bland inn resten av melet sammen med romtemperert smør. (Veldig viktig å huske smøret. Det gjorde ikke jeg først, haha)

Bland godt før du setter deigen til heving. La den bli dobbelt så stor, ca.

Når deigen er ferdig hevet slenger du en neve mel utover benken og knar deigen godt før du kjevler den ut til en firkant og smører på med smør, sukker og kanel. Rull sammen til en pølse og skjær opp i ca like store stykker. Jeg skjærte dem ca to cm brede. Deretter skal de helst etterheve i en halvtime, men det glemte jeg. De ble fortsatt like gode da.

Legg dem på en bakepapirdekt stekeplate, pensle dem med egg, strø på perlesukker om du vil, og stek dem på 200 grader i 15 minutter (pluss minus)
 



Knallgode med melis! Og neste gang skal nok resultatet bli mye bedre.

BON APPETIT
 

  • 27.01.2013 kl.21:47
  • 0,-

Favorittsnack

Det er sunt, det er godt, det er digg, det er minimais!
Jeg spiser en boks nesten hver dag, og da er det jo flott at 200 gram inneholder sånn ca 40 kalorier og ikke noe mer.
Mye sunnere enn maiskorn, så det er en suveren erstatning i taco og salat. 


Dagens "middag", minimais og vann

  • 21.01.2013 kl.22:56
  • 1,-

Hjemmelaget vaniljeis!

Det ble vaniljeis i kveld, og den ble enda bedre enn sist gang! Så her er en enkel oppskrift på en kjempegod iskrem.

Du trenger:


Åtte eggeplommer,


150 gram sukker,


Frøene fra en vaniljestang,


Og fem desiliter kremfløte.

Det du må gjøre er:

Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.


Pisk kremfløten stiv og vend inn i eggedosisen.


Da får du en deilig blanding du egentlig bare vil spise opp med skje, men som du skal sette i fryseren i tre til fire timer.
Du kan også tilsette sjokolade eller annet innhold etter eget ønske, så klart. Jeg hakket opp en plate med Bergene Melk Polly-greie.

Når du har satt bollen i frysen bør du røre rundt i blandingen etter hver halvtime/time for å unngå at isen krystalliserer seg.

Kjempedigg!

Du burde prøve denne!

  • 19.01.2013 kl.23:11
  • 3 ,-

, Trondheim

Jeg heter Ellen og bor for tiden i Trondheim, og her jobber jeg i en blomsterbutikk. På bloggen kan du finne litt av hvert om min hverdag og mitt liv, ting jeg interesserer meg for og alt annet jeg kan finne på å ha lyst til å skrive om. Lurer du på noe, eller ønsker å kontakte meg: ellenmr@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits