Mat

GJR DET SELV: TACOKRYDDER

Pl og jeg, vi slr p stortromma denne uka. Vi skal spise taco hver dag! I den anledning har jeg kjpt inn krydder, og jeg har mikset tacokrydder helt selv.

Denne krukka bestr av:
3 ss chilipulver
2,5 ts chiliflak som jeg hakket med kniv
2,5 ts oregano
2 ss spisskummin
2 ss paprikapulver
2,5 ts hvitlkspulver
(Pass p s du IKKE ved uhell kjper og bruker hvitlkssalt)
2 ts salt (eller mer hvis du liker litt ekstra)
2 ts finmalt svartpepper

Alle skjeen med kryddere hadde litt topp.
Til neste gang skal jeg tilsette litt cayennepepper ogs, for litt ekstra trkk.

P 400 gram kyllingkjttdeig brukte vi to spiseskjeer med krydderblanding.

Kjempegodt! Og s mye mer stas enn pakker kjpt i butikken.

#Mat | #Krydder | #DIY | #Matlaging | #Kosthold | #Livsstil

  • 12.11.2013 kl.12:00
  • 0,-

MIDDAG: NUGGETS

I dag bestemte vi oss for lage kyllingnuggets i tortillalefser til middag.

Min variant av fyll besto av:

Kyllingnuggets
Masse most avokado
Maiskorn
Isbergsalat
Ost
Lettrmme



Pl sin variant av fyll besto av:

Kyllingnuggets
Villris
Isbergsalat
Lk
Sweet n'sour chilisaus
Ost

Er s mette at vi kunne ha ddd begge to!

#Mat | #Kosthold | #Livsstil

  • 08.09.2013 kl.18:05
  • 0,-

Dagens hydepunkt

I dag fikk jeg telefon fra jobben, og mtte ta et lite kveldsskift p fire timer. Da ble dagsplanene og middagen utsatt, men herregud. Det finnes ikke noe bedre enn

KVELDSBIFF!
Med stpotet, gulrtter, blomkl og en dsj peppersaus.



N er det Transporter 2 p TV'en, og sofakos.

Ha en herlig kveld og natt, alle sammen♥

  • 15.08.2013 kl.22:46
  • 0,-

Almonds in the evening

Vaniljeyoghurt og hakkede mandler til kvelds.

God natt!



  • 17.06.2013 kl.00:15
  • 1,-

Dag 7 - Favorittmaten min

Jeg er s glad i mat, og i tilberede mltider. Veldig drlig p mengder, men jeg syns jeg er flink ellers!

S klart har jeg jo en del ting jeg foretrekker spise framfor andre da, og den strste favoritten er slageren taco/fajitas. Deretter tror jeg mozarellafylt kyllingfilet surret i bacon med stpotetchips stiller til en sterk andreplass. Fiskeboller i hvit saus har jeg elsket siden jeg var liten, og i det siste har jeg ftt en greie for fiskekaker. Ikke snne ekle, grynete melklumper, men skikkelige kaker proppfulle av fisk. Og jeg som aldri har likt fisk.
Biffmiddag er heller ikke feil. Med en god salat. Og blomkl. Blomkl er faktisk s utrolig digg.
Interessant?

Men ja, nok om dette.



Day 7 - My favourite food
I love food and cooking, and my favorite dishes to make and eat are tacos/fajitas. Then comes chicken filet filled with mozarella cheese, wrapped in bacon with sweet potatoes on the side. Lately i've gotten a thing for fish cakes. Funny thing, since i've never liked fish. Ever! Also a fan of steak, sallads and a lot of cauliflower. Cauliflower is awesome. Interesting facts about me?

  • 15.05.2013 kl.14:00
  • 0,-

Kanelboller!

Tok bakingen p fredag istedet.
Bestemte meg for lage noe jeg ikke har prvd fr, nemlig Plkjrestes favoritt, kanelboller!

Da trenger du:


150 g smr, 100 g sukker, to egg (ett til deigen og ett til pensling)to teskjeer kardemomme,


ca 700 g mel, 3,5 dl melk,
og en pakke gjr.

Du smuldrer da opp en pakke gjr i en bolle og blander det med melk som er varmet opp til ca 37 grader.
Tilsett ett egg, sukker, kardemomme og halvparten av melet og bland med en sleiv, eller en kraftig slikkepott.
Bland inn resten av melet sammen med romtemperert smr. (Veldig viktig huske smret. Det gjorde ikke jeg frst, haha)

Bland godt fr du setter deigen til heving. La den bli dobbelt s stor, ca.

Nr deigen er ferdig hevet slenger du en neve mel utover benken og knar deigen godt fr du kjevler den ut til en firkant og smrer p med smr, sukker og kanel. Rull sammen til en plse og skjr opp i ca like store stykker. Jeg skjrte dem ca to cm brede. Deretter skal de helst etterheve i en halvtime, men det glemte jeg. De ble fortsatt like gode da.

Legg dem p en bakepapirdekt stekeplate, pensle dem med egg, str p perlesukker om du vil, og stek dem p 200 grader i 15 minutter (pluss minus)



Knallgode med melis! Og neste gang skal nok resultatet bli mye bedre.

BON APPETIT

  • 27.01.2013 kl.21:47
  • 0,-

Favorittsnack

Det er sunt, det er godt, det er digg, det er minimais!
Jeg spiser en boks nesten hver dag, og da er det jo flott at 200 gram inneholder snn ca 40 kalorier og ikke noe mer.
Mye sunnere enn maiskorn, s det er en suveren erstatning i taco og salat.


Dagens "middag", minimais og vann

  • 21.01.2013 kl.22:56
  • 1,-

Hjemmelaget vaniljeis!

Det ble vaniljeis i kveld, og den ble enda bedre enn sist gang! S her er en enkel oppskrift p en kjempegod iskrem.

Du trenger:


tte eggeplommer,


150 gram sukker,


Frene fra en vaniljestang,


Og fem desiliter kremflte.

Det du m gjre er:

Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis og tilsett vaniljefrene.


Pisk kremflten stiv og vend inn i eggedosisen.


Da fr du en deilig blanding du egentlig bare vil spise opp med skje, men som du skal sette i fryseren i tre til fire timer.
Du kan ogs tilsette sjokolade eller annet innhold etter eget nske, s klart. Jeg hakket opp en plate med Bergene Melk Polly-greie.

Nr du har satt bollen i frysen br du rre rundt i blandingen etter hver halvtime/time for unng at isen krystalliserer seg.

Kjempedigg!

Du burde prve denne!

  • 19.01.2013 kl.23:11
  • 3 ,-
hits